Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Kľúčové slovo Kalkulácie nákladov


Účtovanie stravy pre zamestnancov

Reštaurácia, ktorá účtuje v sústave podvojného účtovníctva je mesačnými platiteľom DPH. Akým spôsobom sa účtuje strava zamestnancov reštaurácie? Reštaurácia nemá stravné lístky, má účtovať aj na účte 622 aktiváciu?

Sledovanie nákladov interných kontrolných opatrení

Každý dobrý záhradník vie, že pravidelným orezávaním stromu sa dosiahne jeho oživenie a zabráni sa rastu neužitočných alebo dokonca škodlivých výrastkov. Toto isté platí aj pre mechanizmus interných kontrol, ktorý bez pravidelnej revízie bude neko...

Závislosť nákladov od vyťaženosti výrobnej kapacity

Pre výrobu v najširšom ponímaní sú potrebné výrobné faktory, ktorými sú dlhodobý hmotný majetok, materiál, riadiaca a výkonná práca. Všetky tieto faktory majú v podniku svoju kapacitu zodpovedajúcu úrovni vedecko-technického rozvoja.

Výpočet krycieho príspevku pri kalkulácii neúplných nákladov jedného druhu výrobku

Kalkulácia neúplných nákladov nepriraďuje kalkulačnej jednotke všetky položky nákladov, ale iba tie, ktoré vieme priamo priradiť, teda variabilné náklady na jednotku produkcie. Pri tejto kalkulácii sa rozlišujú priame náklady a tzv. hrubé rozpätie...

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály