Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Prevádzku eKasy nemôžeme ohroziť

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: FR SR Zdroj: FR SR

Podporu prevádzky systému eKasa pre finančnú správu musí aj naďalej zabezpečovať spoločnosť Allexis resp. All Soft Corp, s.r.o. Výsledok rokovaní priniesol však lepšie podmienky pri využívaní tohto systému.

eKASA - logoFinančná správa prehodnotila zmluvné podmienky so spoločnosťou Allexis a výsledkom analýzy je, že zachovanie súčasného stavu je pre štát a podnikateľov výhodnejšie, ako vypovedanie zmluvy. Počas predchádzajúcich rokov nebola vzniknutá situácia riešená a predovšetkým zostali nedoriešené majetkové a vlastnícke práva. Výsledkom tejto niekoľkoročnej nečinnosti je potreba uzatvorenia nového dodatku tak, aby nebolo ohrozené využívanie systému eKasa.

Dodatok k zmluve č. 10, ktorý bol uzavretý so spoločnosťou Allexis minulý rok a jej platnosť sa skončí 31.3.2024, bol východiskom pre Dodatok k zmluve č. 11, ktorá bude platiť od 1.4.2024 do 31.3.2025. Napriek požiadavke dodávateľa zohľadniť infláciu, inflačná doložka nie je súčasťou Dodatku č.11. Celková suma zostala zachovaná a prestavuje sumu 1,2 mil eur, ale za túto sumu bude dodávateľ poskytovať väčší objem služieb. Finančná správa aj naďalej rokuje so spoločnosťou Allexis resp. All Soft Corp, s.r.o. o možnosti získania majetkových práv na systém eKasa.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.