Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - 2010

Kraje majú miliónové výpadky, o pomoc možno požiadajú vládu

Kategória: Spravodajstvo

Samosprávne kraje majú za prvý štvrťrok 2010 výpadky z daní z príjmu fyzických osôb v celkovej výške viac ako 33 mil. eur. Ak sa situácia nezlepší, pomôcť by mala vláda. Okrem krátkodobej pomoci chcú župani aj systémové riešenie

O zvýšení progresivity sa možno bude ešte podľa Fica hovoriť

Kategória: Spravodajstvo

Myšlienka zvýšenia progresivity dane z príjmov fyzických osôb je podľa premiéra Roberta Fica stále živá. Podnikatelia a ostatní daňovníci sa však podľa neho žiadnych zmien v daniach obávať nemusia.

Daňovníci by si pri priznaniach mali dávať pozor na chyby

Kategória: Spravodajstvo

Chýbajúci podpis, neuvedené rodné číslo, či vyplnenie nesprávneho tlačiva. To sú jedny z najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú daňovníci pri vyplňovaní daňových priznaní.

EP požaduje vytvorenie globálnej dane z finančných transakcií

Kategória: Spravodajstvo

Finančný sektor by mal podľa Maňku spravodlivo platiť za škody spôsobené finančnou krízou

MF si s daňovou prognózou počká na makroprognózy EK a NBS

Kategória: Spravodajstvo

Kým makroekonomické prognózy rezort financií zverejnil už 10. februára, s daňovými prognózami si chce najskôr počkať na predikcie vývoja hospodárstva od Národnej banky Slovenska a Európskej komisie. Dôvodom je podľa hovorcu ministerstva Miroslava ...

Firmy prejavili záujem o možnosť priznať dane neskôr

Kategória: Spravodajstvo

Kým začiatkom minulého týždňa evidovala daňová správa 1 032 oznámení od právnických osôb s cieľom posunúť si termín podania daňového priznania, v úvode tohto týždňa ich bolo už 2 382.

Smer nebude po voľbách podľa Jahnátka zvyšovať dane a odvody

Kategória: Spravodajstvo

Ak bude mať Smer-SD možnosť zostaviť novú vládu, podľa ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka sa dane a odvody nebudú zvyšovať, pričom vybraným skupinám ľudí by sa dane mohli znížiť.

Fyzické osoby môžu požiadať o neskoršie priznanie daní do utorka

Kategória: Spravodajstvo

Fyzické osoby, ktoré si chcú predĺžiť lehotu na podanie daňového priznania, majú na podanie žiadosti čas do utorka 16. marca.

Rovná daň je podľa vlády výhodná a chce ju zachovať

Kategória: Spravodajstvo

Vláda chce podľa ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka zachovať 19-percentnú rovnú daň aj naďalej, pretože je pre zahraničných investorov lákadlom.

Amslico plánuje získať 150 tis. nových klientov

Kategória: Spravodajstvo

Amslico vidí v zlúčení jej matky, životnej poisťovne American Life Insurance Company, s poisťovňou MetLife perspektívu rastu. V strednodobom horizonte chce získať 150 tis. nových zákazníkov

Záujem o jednodňovú starostlivosť na Slovensku rastie

Kategória: Spravodajstvo

Jednodňovej zdravotnej starostlivosti sa na Slovensku darí. Vlani ju využilo viac ľudí ako v rok predtým.

Fyzické osoby majú na posunutie termínu priznania daní týždeň

Kategória: Spravodajstvo

Žiadosť o predĺženie lehoty na podanie daňového priznania k dani z príjmov za minulý rok musia fyzické osoby podať príslušnému správcovi dane najneskôr do 16. marca.

Firmy majú možnosť zaplatiť dane aj neskôr ako do 31. marca

Kategória: Spravodajstvo

Právnické osoby majú od začiatku tohto roka novú možnosť oznámiť správcovi dane posunutie lehoty na podanie daňového priznania maximálne o šesť mesiacov a v novej lehote daň aj zaplatiť.

Za zníženie sadzby dane hrozí podľa Simona konanie z Bruselu

Kategória: Spravodajstvo

Zníženie sadzby dane z pridanej hodnoty na vybrané produkty predávané z dvora, ktoré vo štvrtok schválil parlament, je podľa nezaradeného poslanca Národnej rady SR Zsolta Simona populistickým krokom a Slovensku zaň hrozí konanie zo strany Európske...

Viac ako tretina štátov EÚ zvýšila dane z pohonných látok

Kategória: Spravodajstvo

Viaceré štáty Európskej únie sa rozhodli podporiť príjmy štátneho rozpočtu zvýšením spotrebných daní z pohonných látok. Našli sa však štáty, kde spotrebné dane z pohonných látok znížili, napríklad na Slovensku

Strana SaS je zásadne proti daňovému zvýhodneniu predaja z dvora

Kategória: Spravodajstvo

Takéto opatrenie je podľa nej nielen proti princípu rovnej dane a narušuje trh zvýhodňovaním jedného druhu podnikania, ale je aj v rozpore so smernicou Európskej únie o spoločnom systéme DPH , ktorá vyžaduje pre jeden druh výrobku na území jedného...

Výmena viac ako 100 kusov mincí je už v NBS za poplatok

Kategória: Spravodajstvo

Národná banka Slovenska zavádza od začiatku marca poplatok za výmenu viac ako 100 kusov eurových mincí vo výške 1 % z ich hodnoty. Výmena najmenších jedno a dvojcentových mincí je však aj naďalej bezplatná.

HZDS nesúhlasí s fúziou Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko

Kategória: Spravodajstvo

Fúziou Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko môže prísť podľa Klenka o prácu 800 ľudí.

Daňová správa odhalila "megaúnik" na DPH za 120 mil. eur

Kategória: Spravodajstvo

Slovensko bolo podľa generálneho riaditeľa Daňového riaditeľstva SR Igora Šulaja upozornené na dve podozrivé spoločnosti obchodujúce s kovovým šrotom na medzinárodnej konferencii v Belgicku začiatkom roka 2007.

Negatíva Zákonníka práce sa podľa AZZZ vlani prejavili

Kategória: Spravodajstvo

Krátkodobé zamestnávanie, zamestnávanie na určitý čas a agentúrne zamestnávanie mohlo podľa člena Prezídia AZZZ Rastislava Machunku nejaké pracovné miesta v čase krízy zachrániť a mohlo priniesť prácu do regiónov s vysokou mierou nezamestnanosti.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.