Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Finančná správa zverejnila na svojej web stránke tlačivá daňových priznaní

Kategória: Spravodajstvo

Finančná správa (FS) na svojej web stránke zverejnila tlačivá daňových priznaní, na ktorých sa začiatkom budúceho roka budú podávať daňové priznania k dani z príjmov a k dani z motorových vozidiel.

 Bratislava 11. novembra (TASR) - Finančná správa (FS) na svojej web stránke zverejnila tlačivá daňových priznaní, na ktorých sa začiatkom budúceho roka budú podávať daňové priznania k dani z príjmov a k dani z motorových vozidiel. Papierové daňové priznania budú verejnosti k dispozícii v decembri a interaktívne elektronické formuláre počas januára budúceho roka. V najbližších týždňoch zverejní aj podklady pre tvorcov účtovných softérov.
      "Ide o takzvané XSD schémy pre nové formuláre na daňové priznania k dani z príjmov fyzických osôb typ A a B a taktiež pre právnické osoby za obdobie 2015," informovala TASR hovorkyňa FS Patrícia Macíková. Pripomenula, že už o necelé dva mesiace sa začne hektické obdobie podávania daňových priznaní. Ako prvé čakajú na podnikateľov nové pravidlá pre daň z motorových vozidiel. Priznanie k dani je potrebné podať do konca januára 2016. Tlačivo je už dostupné na portáli finančnej správy v katalógu formulárov.
      Koniec marca budúceho roka (31. 3. 2016) je posledným dňom na podanie daňového priznania k dani z príjmov za rok 2015 v riadnom termíne.
      "Na portáli finančnej správy už teraz nájdu daňovníci tlačivá: daň z príjmu fyzických osôb typ A, daň z príjmu fyzických osôb typ B, daň z príjmu právnických osôb. Dostupné sú na web stránke www.financnasprava.sk v katalógu tlačív vo formáte pdf, teda sú dostupné na vytlačenie a ručné vypísanie," spresnila hovorkyňa FS.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.