Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Cestovka Medina Tours vyhlásila bankrot

Kategória: Spravodajstvo

Vo vyjadrení na svojej internetovej stránke sa cestovka odvoláva na neočakávaný úpadok materskej spoločnosti v zahraničí a nepokoje v Egypte. Ten bol jej nosnou destináciou.

BRATISLAVA 18. augusta (SITA) - Cestovná kancelária Medina Tours vyhlásila v sobotu večer platobnú neschopnosť. Informuje o tom denník SME na svojom spravodajskom portáli sme.sk. Vo vyjadrení na svojej internetovej stránke sa cestovka odvoláva na neočakávaný úpadok materskej spoločnosti v zahraničí a nepokoje v Egypte. Ten bol jej nosnou destináciou.

Klienti cestovnej kancelárie, ktorí sú momentálne na pobyte v zahraničí, môžu podľa vyjadrenia cestovnej kancelárie bez zmien využiť nimi zaplatené služby a vrátiť sa do vlasti v plánovanom termíne. Klienti, ktorí do vyhlásenia platobnej neschopnosti ešte nevycestovali, si majú uplatniť svoje nároky v Európskej cestovnej poisťovni, ktorá prebrala oprávnené nároky klientov a partnerov CK Medina Tours, informuje SME. Začiatkom augusta vyhlásila krach aj cestovná kancelária Best Choice. Koncom júla zbankrotovala bystrická cestovka A-Tour.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.