Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Živnostníci za tri mesiace uhradili po pripomenutí na nedoplatkoch 872.142 eur

Kategória: Spravodajstvo

V apríli 2016 živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) dostali zo Sociálnej poisťovne (SP) 15.565 správ formou telefonickej sms alebo e-mailu.

Bratislava 26. apríla (TASR) - V apríli 2016 živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) dostali zo Sociálnej poisťovne (SP) 15.565 správ formou telefonickej sms alebo e-mailu. Prostredníctvom nich sa dozvedeli, že za marec nezaplatili poistné včas alebo v správnej výške.
      V nasledujúcich dňoch po oznámení nedoplatku uhradili na účty pobočiek SP 236.696 eur. Za prvé tri mesiace tohto roku SZČO po upozorneniach zo Sociálnej poisťovne uhradili spolu 872.142 eur, čo je pre nich najvýhodnejšie pri úhrade svojich dlhov. 
      Sociálna poisťovňa informuje o nedoplatkoch všetkých živnostníkov a ostatné SZČO, ako aj zamestnávateľov, ktorí majú v tejto inštitúcii aktuálne kontakty – mobilné číslo alebo e-mail. Rozosielanie správ je služba, ktorá im pripomína aktuálny nedoplatok za predošlý mesiac. Je v záujme všetkých odvádzateľov poistného, aby si v pobočkách SP alebo prostredníctvom adresy mojekontakty@socpoist.sk aktualizovali kontaktné údaje a reagovali na správu o nedoplatku.
      Úhradou poistného včas a v riadnej výške, prípadne čo najrýchlejším vyrovnaním dlhu predídu narastaniu penále za každý deň meškania platby a ďalším zákonným krokom pri vymáhaní dlhu. 
      TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.