Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Živnostníci v júli zaplatili omeškané poistné 105 tis. eur

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa pripomína živnostníkom zo štyroch miest nedoplatky na poistnom prostredníctvom sms a emailových správ.

BRATISLAVA 24. júla (SITA) - Sociálna poisťovňa (SP) aj počas júla zasielala živnostníkom správy o nedoplatkoch na poistnom za uplynulý mesiac. Projekt má zatiaľ rozbehnutý v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) dostali dohromady 4 690 sms a emailových správ. "Viac ako tisíc živnostníkov reagovalo úhradou nedoplatku. Sociálnej poisťovni spolu uhradili viac ako 105 000 eur," uviedol hovorca SP Peter Višváder. Najvyššie úhrady eviduje poisťovňa v Bratislave 56,3 tis. eur, nasledovala Žilina s 18,8 tis. eur, v Košiciach boli platby v objeme 17,7 tis. eur a v Banskej Bystrici 12,5 tis. eur.

Sociálna poisťovňa začala pripomínať nedoplatky najprv živnostníkom registrovaných v hlavnom meste. Išlo o pilotný projekt, neskôr službu rozšírila aj do ďalších krajských miest. Takéto včasné informácie podľa Višvádera pomáhajú živnostníkom, aby sa v prípade rýchlej úhrady dlhu vyhli narastaniu penále, prípadne exekúcii. "Je preto v záujme všetkých odvádzateľov poistného, aby si v pobočkách SP aktualizovali svoje kontaktné údaje a reagovali na správy od Sociálnej poisťovne," dodal hovorca SP.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.