Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Živnostníci by už mali platiť poistné v novej výške

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa v uplynulých dňoch upozorňovala živnostníkov a ostatné SZČO na termín 8. 8. 2016, do ktorého bolo potrebné zaplatiť poistné na sociálne poistenie v novej výške.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Sociálna poisťovňa v uplynulých dňoch upozorňovala živnostníkov a ostatné SZČO na termín 8. 8. 2016, do ktorého bolo potrebné zaplatiť poistné na sociálne poistenie v novej výške. Napriek tomu každoročne niektorí živnostníci tento termín prehliadnu, vznikne im nedoplatok za neodvedené poistné alebo jeho časť a začnú im narastať penále. 
      Poisťovňa preto upozorňuje, že aj v takomto prípade je dôležité, aby živnostník uhradil poistné v novej výške alebo jeho nedoplatok čo najskôr. Vyhne sa tak ďalším problémom v budúcnosti, a to narastaniu dlhu, vyššiemu penále za dlhší čas omeškania platby alebo nevyplateniu dávok zo Sociálnej poisťovne, na ktoré by mal inak nárok.  
      O novej výške poistného informovala Sociálna poisťovňa živnostníkov listom, ktorý dostali v júli. V prípade pochybností v otázke poistného a jeho úhrady sa môžu kedykoľvek obrátiť na svoju pobočku.
      TASR informoval Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.