Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Žiadať o nezamestnaneckú dávku bude jednoduchšia

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa už nebude požadovať od zamestnávateľa potvrdenie na účely nároku na dávku v nezamestnanosti.

BRATISLAVA 30. marca (SITA) - Sociálna poisťovňa od 1. apríla tohto roka už nebude pri podávaní žiadosti o dávku v nezamestnanosti požadovať od zamestnávateľa potvrdenie na účely nároku na dávku v nezamestnanosti. Ako uviedol hovorca poisťovne Peter Višváder, toto tlačivo predkladal doteraz buď žiadateľ o dávku v nezamestnanosti, ktorý o jeho vystavenie požiadal svojho zamestnávateľa, alebo pobočka SP o vystavenie a doručenie tohto tlačiva požiadala priamo zamestnávateľa.

"Od uvedeného dátumu bude Sociálna poisťovňa žiadať toto tlačivo výlučne v sporných prípadoch, a to priamo od zamestnávateľa žiadateľa o dávku v nezamestnanosti,“ informoval Višváder. Na zistenie obdobia poistenia v nezamestnanosti klienta ako i dosiahnutých vymeriavacích základov bude poisťovňa od začiatku budúceho mesiaca vychádzať z údajov vedených v jej informačných systémoch.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.