Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Zamestnanosť na Slovensku bude podľa prognóz rásť

Kategória: Spravodajstvo

Zamestnanosť na Slovensku bude podľa prognóz rásť aj napriek klesajúcim investíciám. Potiahnu ju priemysel a IT, pričom výhodu budú mať tí, ktorí ovládajú jeden a viac svetových jazykov.

Bratislava 10. marca (TASR) - Zamestnanosť na Slovensku bude podľa prognóz rásť aj napriek klesajúcim investíciám. Potiahnu ju priemysel a IT, pričom výhodu budú mať tí, ktorí ovládajú jeden a viac svetových jazykov. Myslí si to Ivana Vačoková zo spoločnosti Adecco.
      Na Slovensku pracuje vyše 2.390.900 osôb, z čoho je nadpolovičná väčšina mužov. V miere zamestnanosti je medzi mužmi a ženami rozdiel 15,2 %. V roku 2014 zamestnanosť medziročne vzrástla o 1,4 % a v tomto roku sa podľa štúdie ÚPSVR SR očakáva rast podobným tempom. 
      Udržanie miery zamestnanosti očakáva aj Slovenská akadémia vied, a to na úrovni 66,2 % a dokonca jej nárast ku koncu roka na 67,6 %. Z odvetví si rastúcu tendenciu zachováva priemysel, ktorý minulý rok zamestnával takmer 26 % pracujúcich. Nárast zamestnanosti predpokladá celá Európska únia. Pozitívne čísla sú podložené minuloročným medzikvartálnym rastom viac ako o jedno percento.
      "Naša predpoveď je optimistická, no opatrná. Aj v roku 2015 budú v ponukách práce dominovať pozície v automobilkách a ich dodávateľských firmách. Napríklad Volkswagen hľadá o polovicu viac vysokoškolských absolventov technických a ekonomických smerov ako vlani. V súboji o investície však v posledných dvoch rokoch prehrávame najmä s Českom, Poľskom a Rumunskom. Vzhľadom na pracovnú legislatívu sa tam podniká ľahšie," tvrdí Vačoková.
      Podľa nej, ak sa hovorí o zamestnanosti v regiónoch, netreba čakať zázraky. Firma síce môže od štátu získať podporu či úľavy, ak vytvorí pracovné miesta v kritických oblastiach, záujem investorov ale klesá. Ak nejakí prídu, väčšinou ide o subdodávateľov automobiliek. V regiónoch sa menej prihliada na jazykové znalosti, dôležitejšie sú prax a zručnosť. Na trhu chýbajú operátori do výroby, šičky, obrábači kovov aj elektrikári.
      V tomto roku sa odhaduje príchod 124.174 absolventov škôl, približne v rovnakom počte stredných a vysokých. Ich uplatnenie stále komplikuje aj to, že zo školy prichádzajú nepripravení. Personálne agentúry aj mnohí zamestnávatelia sa zhodujú v tom, že problémom je často už výber školy. 
      Tradične silným a atraktívnym odvetvím zvyšujúcim čísla zamestnanosti je IT sektor, najmä vďaka firmám, ktoré vytvorili centrá zdieľaných služieb. Okrem Bratislavy a Košíc sa takýto projekt rozbieha aj v Nových Zámkoch. IT firmy stále hlásia nedostatok ľudí, kde je nevyhnutnou podmienkou aktívna znalosť angličtiny, vo väčšine prípadov aj druhého jazyka. Rozdiel v plate medzi dvoma IT-čkármi, ktorí majú rovnaké odborné vedomosti, no jeden z nich ovláda jazyky dva, môže byť až 30 %. Čoraz viac sa začínajú presadzovať IT projektoví manažéri – špičkoví odborníci, ktorí vymenili istotu jednej firmy za možnosť pracovať zmluvne na projektoch. 
      Donedávna bola Bratislava atraktívna aj pre IT špecialistu z Bukurešti, dnes však doma zarobí rovnako. O Slovensko sa stále viac zaujímajú ľudia z krajín na východ od nás. Komplikáciou je však vízová povinnosť a proces udelenia pracovného povolenia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.