Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

VÚC na dani z motorových vozidiel vybrali o 4,3 mil. eur viac

Kategória: Spravodajstvo

V prvom polroku finančná správa rozdelila vyšším územným celkom 92,6 mil. eur. Najvyšší podiel pripadol Bratislavskému samosprávnemu kraju.

BRATISLAVA 25. júla (SITA) - Za prvý polrok tohto roku previedla finančná správa vyšším územným celkom (VÚC) na dani z motorových vozidiel vyše 92,6 mil. eur. Je to takmer o 4,3 mil. eur viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Najväčší podiel z uvedenej sumy počas prvého polroka tohto roka pripadol Bratislavskému samosprávnemu kraju, a to vyše 22,4 milióna eur. Za ním nasledovali Nitriansky kraj s približne 12,2 mil. eur a Žilinský kraj so zhruba 11,2 mil. eur. Naopak, najmenší podiel pripadol Banskobystrickému kraju, takmer 8,8 mil. eur.

Daň z motorových vozidiel je jednou z miestnych daní, ktoré môže určovať vyšší územný celok, pričom správu dane vykonáva miestne príslušný daňový úrad. Všeobecne záväzným nariadením si jednotlivé župy stanovujú aj sadzby spomínanej dane pre fyzické i právnické osoby, ktoré využívajú na podnikanie motorové vozidlá.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.