Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Všetky informácie k VRP 2 na jednom mieste

Kategória: Spravodajstvo Zdroj: FR SR

Finančná správa na svojom portáli spustila špeciálnu podstránku k novej aplikácii na evidenciu tržieb VRP 2. Klienti na nej nájdu postupne všetky dôležité informácie prehľadne na jednom mieste. Nová aplikácia bude dostupná bezplatne v Google Play od 1. júla tohto roka.

Logo Virtuálnej registračnej pokladnice 2

  Snahou finančnej správy je, aby mali klienti k novej aplikácii VRP 2 všetky dôležité informácie ešte pred jej zverejnením v Google Play. Z tohto dôvodu bola spustená špeciálna podstránka na portáli finančnej správy. Postupne bude aktualizovaná o nové informácie ako aj doplnená o informačné videá. Finančná správa aktuálne dáva klientom do pozornosti napríklad informácie o spôsobe prihlasovania do novej aplikácie, či spôsob podania žiadosti o pridelenie kódu pokladnice e-kasa klient v prípade straty alebo zabudnutí prihlasovacích údajov. Okrem toho finančná správa na podstránke zverejnila aj vizualizácie aplikácie pre Android verziu a pre webovú verziu.

VRP 2 bude fungovať na operačnom systéme Android 5 a vyššie a tiež cez podporované webové prehliadače. Disponovať bude všetkými dôležitými funkciami ako doterajšia aplikácia VRP- Pokladnica. Bude podporovať aj tlač na termotlačiarňach, skenovanie EAN kódov, prihlasovanie biometriou a bude obsahovať aj dlaždice najpoužívanejších tovarov a služieb. Prínosom je zapracovanie responzívneho dizajnu, ktorý robí použitie aplikácie komfortnejším, napríklad aj pri použití webového rozhrania na mobilnom telefóne.

Finančná správa intenzívne pracovala na vývoji VRP 2 od decembra 2021. Cieľom bolo vyvinúť aplikáciu tak, aby jej prevádzkovanie a rozvoj neboli v budúcnosti závislé od externých subjektov. Tento zámer sa podarilo zrealizovať aj so značnou úsporou nákladov pre štát. Finančná správa v prípade vývoja aplikácie VRP 2 využila len služby externých programátorov ako podporu interných hlavných programátorov, pričom za tieto práce v prvej fáze zaplatila 28 tisíc eur s DPH. Za predošlú verziu aplikácie VRP- Pokladnica finančná správa zaplatila dodávateľovi 15,4 milióna eur.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.