Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Vláda má prerokovať zmenu pravidiel pre digitálne platformy či pozemkové úpravy

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Prevádzkovatelia digitálnych platforiem by mali od začiatku budúceho roka poskytovať štátu informácie o predávajúcich. Tieto údaje sa budú zdieľať s ostatnými štátmi EÚ. Vyplýva to z návrhu novely zákona o medzinárodnej pomoci a spolupráci pri správe daní, o ktorom by mala v stredu rokovať vláda. Úprava vychádza zo smernice Rady EÚ z marca minulého roka.

Bratislava 9. marca (TASR) – Kabinet má tiež diskutovať o návrhu novely zákona o pozemkových úpravách, ktorý rozširuje dôvody vykonania pozemkových úprav. Reaguje tak na zmenu klimatických podmienok a je zameraný na potrebu zabezpečenia zadržiavania vody v krajine. Upravený návrh predkladá na vládu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.
      Vládny kabinet sa má zaoberať aj Koncepciou rozvoja športu na roky 2022 - 2026 z dielne rezortu školstva. Jej cieľom je vytvoriť pozitívny vzťah k zdraviu prospešným pohybovým aktivitám a športu u detí, realizovať kurikulárnu reformu telesnej a športovej výchovy, vytvoriť atraktívny a moderný formát školských športových súťaží a aktivít. Tiež vytvoriť, implementovať a financovať systém voľnočasových poukazov, či podporiť pohyb obyvateľov všetkých vekových kategórií v prírode.

© TASR. Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.