Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Vláda do konca marca prerokuje tzv. jednoduchú akciovú spoločnosť

Kategória: Spravodajstvo

Vláda SR by sa v najbližších týždňoch mala zaoberať stratégiou podpory začínajúcich podnikov.

Bratislava 13. marca (TASR) – Vláda SR by sa v najbližších týždňoch mala zaoberať stratégiou podpory začínajúcich podnikov. "Predpokladám, že na vládu by mal byť materiál predložený niekedy koncom marca," uviedol dnes v Bratislave štátny tajomník Ministerstva financií (MF) SR Vazil Hudák v rámci podujatia zameraného na výmenu skúseností pri financovaní startupov Strategic Entrepreneurs Summit Slovakia.
      "Ministerstvo financií v spolupráci s ďalšími rezortmi, ale aj so súkromným sektorom, s podnikateľmi z oblasti startupov, pripravuje a predloží na rokovanie vlády stratégiu pre podporu startupov na Slovensku. Bude to nová schéma, ako startupy podporovať, ako pre ne vytvoriť na Slovensku mikrosvet, v ktorom by mali aj nejaké daňové úľavy, či podporu cez rôzne finančné nástroje," priblížil.
      "Zároveň by so stratégiou išlo na schválenie do vlády aj vytvorenie tzv. jednoduchej akciovej spoločnosti, ktorá umožní ľahší vstup a výstup investorov kľúčových predovšetkým pre mladé, rozvíjajúce sa firmy," oznámil.
      Na stratégii podpory začínajúcich podnikov rezort financií a ostatní zúčastnení podľa Hudáka pracujú už takmer rok. "Je veľmi dôležité, že sa do tohto procesu zapojili aj už existujúci 'startupisti' a ľudia z praktickej sféry. Stratégia tak nebude iba nejakým výplodom štátnych byrokratov," dodal.
      Strategic Entrepreneurs Summit sa zameriava najmä na výmenu know-how v oblasti financovania startupov. Účasť na podujatí podľa organizátorov prijalo približne 300 účastníkov, najmä z krajín V4, z Veľkej Británie a zo Spojených štátov amerických.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.