Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Virtuálne registračné pokladnice splnili v plnej miere očakávania

Kategória: Spravodajstvo

Približne 600 miliónov eur predstavuje suma pokladničných dokladov realizovaných prostredníctvom virtuálnej registračnej pokladnice (VRP).

Bratislava 7. apríla (TASR) - Približne 600 miliónov eur predstavuje suma pokladničných dokladov realizovaných prostredníctvom virtuálnej registračnej pokladnice (VRP). Práve tento mesiac uplynuli dva roky od spustenia tohto projektu.
      Ako uviedol dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi prezident Finančnej správy František Imrecze, výsledky zavedenia VRP nielen že splnili, ale aj prekročili očakávania. Prakticky, ako zdôraznil, sa podarilo výrazne obmedziť daňové úniky. Za dvojročné obdobie sa projekt stretol s pozitívnym ohlasom malých a stredných podnikateľov a počet registrácií dosiahol 30.000.
      Najčastejšie využívali VRP podnikatelia v oblasti účtovníctva a auditorstva, taxislužby, právnych služieb, špeciálnej lekárskej a všeobecnej lekárskej praxe a mnohých ďalších.
      Z celkového počtu približne 30.000 podnikateľov právnické osoby vystavili 52,23 % pokladničných dokladov a zbytok fyzické osoby.
      Podľa slov prezidenta Finančnej správy uvažuje sa o zrušení mesačného trojtisícového limitu pokladničných bločkov od jedného subjektu na neobmedzený počet mesačne, čo opäť môže zvýšiť záujem o túto pre podnikateľov bezplatnú službu.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.