Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

V SR vznikla NSG Pay-SK, bude koordinovať aktivity v platobnom styku

Kategória: Spravodajstvo

Na Slovensku pribudla Národná užívateľská skupina pre platobné služby a systémy pre Slovenskú republiku (NSG Pay-SK).

Bratislava 2. apríla (TASR) -  Jej založenie schválila Banková rada Národnej banky Slovenska (NBS).      "NSG Pay-SK bola zriadená za účelom koordinovania aktivít týkajúcich sa platobného styku a trhových infraštruktúr, ktoré prevádzkuje NBS a Eurosystém a poskytovania informácií ohľadom inovácií v oblasti platobných služieb a ich zavedenia na trhu na Slovensku," informovala v utorok slovenská centrálna banka po skončení rokovania Bankovej rady ešte pod vedením guvernéra Jozefa Makúcha.
      Okrem toho rada schválila oznámenie o vydaní strieborných zberateľských euromincí v nominálnej hodnote 10 eur pri príležitosti 100. výročia vzniku Univerzity Komenského v Bratislave. "Zberateľská eurominca bude vyrazená zo zliatiny obsahujúcej 900 dielov striebra a 100 dielov medi. Jej hmotnosť bude 18 gramov a priemer 34 milimetrov," priblížila NBS.
      Autorom výtvarného návrhu striebornej zberateľskej euromince je Patrik Kovačovský a ich razbu realizuje Mincovňa Kremnica. Do predaja sa dostanú v júni 2019.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.