Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

V. Putin vyzval európskych lídrov na zlepšenie vzťahov s Moskvou

Kategória: Spravodajstvo

Ruský prezident Vladimir Putin vyzval európskych lídrov na zlepšenie vzťahov s Moskvou aj napriek sankciám Európskej únie (EÚ) proti Rusku.

Petrohrad 17. júna (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin vyzval európskych lídrov na zlepšenie vzťahov s Moskvou aj napriek sankciám Európskej únie (EÚ) proti Rusku. Informovala o tom agentúra AP.
      Putin v prejave na ekonomickom fóre v Petrohrade vyhlásil, že EÚ by mala "prejaviť flexibilitu" a zvážiť záujmy investorov z Európy, ktorí chcú podnikať v Rusku.
      Na fórum do Pretohrade prišli totiž tento rok aj podnikatelia a šéfovia západných firiem po dvojročnej prestávke, ktorá vyvolávala skôr dojem bojkotu.
      Vo štvrtok (16.6.) sa Putin stretol s generálnym riaditeľom britsko-holandského ropného koncernu Royal Dutch Shell a s ďalšími riaditeľmi veľkých zahraničných firiem. Povedal im, že Rusko je otvorené zahraničným investíciám napriek napätým vzťahom so Západom.
      EÚ a USA vyhlásili v roku 2014 sankcie proti Rusku za anexiu Krymu a podporu ukrajinských separatistov. 
      Podľa nemenovaných zdrojov z Bruselu diplomati 28 členských krajín EÚ by mali na budúci týždeň rozhodnúť o predĺžení hospodárskych sankcií voči Rusku ďalších šesť mesiacov.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.