Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

V prvom polroku bolo zadržaných 1878 kusov falzifikátov bankoviek

Kategória: Spravodajstvo

V 1. polroku tohto roka bolo na Slovensku zadržaných 971 kusov eurových mincí a 1878 kusov falšovaných eurových bankoviek. 

Bratislava 17. júla (TASR) - V 1. polroku tohto roka bolo na Slovensku zadržaných 971 kusov eurových mincí a 1878 kusov falšovaných eurových bankoviek. Vyplýva to z aktuálnych údajov Národnej banky Slovenska (NBS).
      Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka na Slovensku počet zadržaných falzifikátov eurových mincí klesol. Zatiaľ čo vlani v rovnakom období bolo zadržaných 1511, tento polrok ich bolo 971. Medziročne tak ich počet poklesol o 36 %. "Najčastejšie zadržanými falzifikátmi v 1. polroku 2015 boli eurové mince v hodnote dve eurá. Prevažná časť falzifikátov euromincí mala dobrú a veľmi dobrú technickú úroveň vyhotovenia," uviedla národná banka.
      V prvom polroku tohto roka poklesol aj počet zadržaných falzifikátov eurových bankoviek. Zadržaných bolo celkovo 1878 kusov, zatiaľ čo vlani v rovnakom období ich bolo 1910. "Najväčší podiel tvorili falzifikáty bankoviek v hodnote 50 eur a 20 eur. Kvalita vyhotovených falzifikátov zadržaných v peňažnom obehu je prevažne dobrá. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je počet zadržaných falzifikátov stabilný," dodala NBS.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.