Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Úspešnosť SP pri výbere poistného sa zvýšila

Kategória: Spravodajstvo

V porovnaní s januárom až augustom minulého roka úspešnosť poisťovne pri výbere poistného vzrástla o 0,54 percentuálneho bodu.

BRATISLAVA 3. novembra (SITA) - Sociálna poisťovňa (SP) vykázala za osem mesiacov tohto roka úspešnosť výberu poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie na úrovni 97,78 %. Vyplýva to zo správy o hospodárení SP za január až august tohto roka. Ide o pomer uhradeného predpísaného poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, pokút a penále voči ich predpisu. V porovnaní s januárom až augustom minulého roka úspešnosť poisťovne pri výbere poistného vzrástla o 0,54 percentuálneho bodu.

Ako uvádza Sociálna poisťovňa, ukazovateľ úspešnosti výberu poistného a príspevkov na dôchodkové sporenie vyjadruje platobnú disciplínu odvádzateľov platieb do Sociálnej poisťovne, ako aj úroveň vzájomnej komunikácie odvádzateľov poistného a príspevkov na sporenie a pobočiek Sociálnej poisťovne, vrátane kvality práce pobočiek s pohľadávkami súvisiacimi s nezaplateným poistným. 

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.