Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

UBS vyzýva nemeckých klientov, aby sa priznali k daňovým únikom

Kategória: Spravodajstvo

Nemeckí klienti švajčiarskej banky UBS majú 16 mesiacov na to, aby sa priznali k daňovým únikom, alebo opustili banku

ZÜRICH 23. augusta (SITA, Reuters) - Švajčiarska banka UBS, ktorá je pod tlakom nemeckej vlády, aby zabraňovala daňovým únikom, dala svojim nemeckým klientom 16 mesiacov na to, aby sa k daňovým únikom priznali, alebo opustili banku. Švajčiarsko je najväčším bankovým offshorovým centrom na svete s hodnotou aktív na úrovni 2 bil. USD. Tieto centrá ponúkajú pre podnikateľské subjekty vhodné podmienky pre zníženie celkových daňových nákladov. Nemecko je pre Švajčiarsko tradične najväčším trhom pre tieto služby. To sa však mení, keďže nemecká vláda zaujal striktný postoj proti daňovým únikom, ktoré vznikajú v dôsledku utajených účtov v švajčiarskych bankách.

Podľa predstaviteľa bankovej rady UBS Axela Webera má banka z dlhodobého hľadiska záujem iba o tých klientov, ktorí zo svojich zahraničných prostriedkov platia dane. Neuviedol však, ako sa banka postaví k tým, ktorí tak neurobia. "Naším predpokladom je, že do konca budúceho roku budú všetci naši nemeckí klienti schopní preukázať, že sú platcami daní," povedal Weber.

(1 EUR = 1,3323 USD)

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.