Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Trexima bude zisťovať voľné miesta u podnikateľov

Kategória: Spravodajstvo

Všetky potrebné informácie bude spoločnosť Trexima Bratislava získavať elektronickým zberom a priamym telefonickým kontaktom s podnikateľmi.

BRATISLAVA 10. júna (SITA) - Výskumno-štatistická spoločnosť Trexima Bratislava, spol. s r.o., uzatvorila s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny SR zmluvu, na základe ktorej bude Trexima pre ústredie práce štatisticky zisťovať informácie o vzniknutých, zaniknutých a voľných pracovných miestach u samostatne zárobkovo činných osôb na Slovensku. Ide o zákazku na 2,5 roka za vyše 1,5 mil. eur. "Výsledky budú využiteľné pri tvorbe politiky v oblasti trhu práce," informoval Ján Kavec z firmy Trexima.

Všetky potrebné informácie bude spoločnosť Trexima Bratislava získavať elektronickým zberom a priamym telefonickým kontaktom s podnikateľmi. "Na základe výsledkov sa okrem iného podarí vybudovať užšiu spoluprácu medzi úradmi práce a podnikateľmi, čo prispeje k skráteniu neobsadenosti pracovných miest a zvýšeniu informovanosti o možnostiach čerpania podpôr a dotácií," uvádza Trexima. Hlavným prínosom projektu je podľa spoločnosti vznik jedinečného komplexného celoštátneho informačného systému a získanie relevantných štatistických údajov o počtoch a kvalifikačnej a profesijnej štruktúre voľných, vzniknutých a zaniknutých pracovných miest.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.