Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Tokio chce zvýšiť konkurencieschopnosť znížením firemných daní

Kategória: Spravodajstvo

Zníženie podporuje minister hospodárstva a zaviazala sa k nemu japonská vládnuca strana.

TOKIO 21. júna (SITA, Reuters) - Japonsko musí znížiť svoje korporátne dane, aby nebolo v nevýhode oproti iným ekonomickým mocnostiam. Vyhlásil to v piatok po zasadnutí kabinetu japonský minister hospodárstva Akira Amari.

"Hlavnou myšlienkou je, že vláda vytvorí prostredie, v ktorom Japonsko bude môcť byť konkurencieschopné na medzinárodnej úrovni. Urobíme všetko preto, aby sme porazili silný jen a defláciu a budeme hľadať akékoľvek možnosti na oživenie hospodárstva," potvrdil ministrove slová hlavný tajomník japonskej vlády Jošihide Suga. Dodal, že zníženie daňovej sadzby, ktorej podliehajú veľké firmy, je jednou z možných ciest.

Vládnuca strana japonského premiéra Šinza Abeho sa vo štvrtok zaviazala, že korporátne dane zníži, aby revitalizovala tretiu najväčšiu ekonomiku sveta. Strana sa týmto krokom tiež snaží potvrdiť svoju vedúcu pozíciu v júlových voľbách do hornej komory parlamentu, kde by sa jej mohlo podariť zvýšiť svoju kontrolu nad mocou v krajine.

(1 EUR = 129,26 JPY)

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.