Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Taliansko sa priblížilo k zrušeniu dane z nehnuteľností

Kategória: Spravodajstvo

Zrušením dane by rozpočtové príjmy Talianska klesli o zhruba 4 mld. eur

MILÁNO 22. júla (SITA, Reuters) - Talianska vláda sa priblížila k dohode o zrušení dane z nehnuteľností, o presnom načasovaní však zatiaľ nerozhodla. Vyhlásil to minister pre regionálne vzťahy Graziano Del Rio, ktorého citoval v pondelok denník La Stampa. Minister priemyslu Flavio Zanotato počas víkendu uviedol, že dohoda o stiahnutí neobľúbenej dane by mohla byť hotová na jeseň.

Dohoda je nablízku, kľúčovou otázkou však zostáva, či povinnosť odviesť daň zanikne tento rok v decembri alebo až s účinnosťou od budúceho roka, uviedol Del Rio. Od dane majú byť oslobodené štandardné obytné nehnuteľnosti, v prípade luxusných nehnuteľností vláda počíta s jej zachovaním, dodal minister bez bližších údajov. Vláda podľa agentúry Reuters odhaduje, že zrušením dane rozpočtové príjmy štátu klesnú o zhruba 4 mld. eur.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.