Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

SZČO po upozornení uhradili v auguste vyše 477.000 eur

Kategória: Spravodajstvo

V tomto mesiaci Sociálna poisťovňa odoslala upozornenia na aktuálny nedoplatok na poistnom za júl 2018 živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO).

Bratislava 31. augusta (TASR) -  Formou SMS a e-mailov im odoslala 20.117 správ, ktoré upomínali dlžné poistné vo výške 2.694.775 eur. 
      Živnostníci po doručení týchto správ doplatili 477.711 eur, čo predstavuje 17,73 % úspešnosť z upozorňovanej sumy. Oproti predchádzajúcemu mesiacu Sociálna poisťovňa pripomenula živnostníkom dlžnú sumu vyššiu o viac ako 153.000 eur a zaznamenala aj vyššie úhrady  a to o 2,02 %. 
      "Zasielanie správ, ktoré pripomínajú aktuálny nedoplatok SZČO, je ústretová služba Sociálnej poisťovne. Informáciu o nedoplatku za predošlý mesiac dostáva každá SZČO, ktorá má v Sociálnej poisťovni nahlásené aktuálne kontakty – e-mail alebo mobilné číslo," informoval TASR Peter Višváder, hovorca poisťovne.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.