Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Študenti pracujú na projektoch študentských firiem aj teraz, komunikujú online

Kategória: Spravodajstvo

Študenti pracujú aj v tomto období na svojich projektoch študentských firiem.

Bratislava 27. apríla (TASR) –  V rámci vzdelávacieho projektu JA Slovensko si zakladajú firmy a simulujú pritom všetky kroky podnikania, teda musia prejsť od založenia spoločnosti cez plánovanie činnosti, marketingový prieskum trhu až po likvidáciu podniku a rozdelenie zisku na konci školského roka. V aktuálnej situácii sa však nestretávajú, ale komunikujú online.
      "Vďaka tejto praktickej skúsenosti získavajú študenti možnosť aplikovať teoreticky nadobudnuté skúsenosti o fungovaní podnikateľského subjektu okamžite v praxi. Učia sa tak nielen ekonómiu, ale aj byť zodpovednými, vedieť sa rozhodovať a viesť firmu," uvádza sa na webe JA Slovensko, ktorý sa zameriava na program aplikovanej ekonómie.
      Jednou z takýchto firiem je aj spoločnosť Halo-Ware, ktorú tvorí 14 študentov zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na Hálovej ulici v Bratislave, v aktuálnej situácii členovia simulujúcej firmy medzi sebou komunikujú online. "Už pred situáciou s novým koronavírusom sme riešili mnoho vecí online, často sme si volávali a komunikovali cez počítač, takže prechod na čisto online komunikovanie pre nás nepredstavoval výzvu, zvykli sme si rýchlo," priblížil pre TASR Viktor Nagy zo spoločnosti Halo-Ware.
      Firma študentov sa zameriava na tri produkty. Prvým je aplikácia vyvinutá v spolupráci so psychológmi zo spoločnosti Otvorená hra, ktorá má za úlohu pomôcť ľuďom tráviť voľný čas v aktuálnej situácii produktívne a zábavne. Druhým je aplikácia s názvom Kam na strednú, zameraná je najmä pre žiakov 8. a 9. ročníkov a pomôcť im má so správnym výberom strednej školy. "Bratislavský samosprávny kraj prejavil záujem o možnosť používania našej aplikácie pre ich účely a momentálne rokujeme o podmienkach spolupráce," poznamenal pre TASR Richard Novák zo spoločnosti Halo-Ware. Tretím produktom je aplikácia s názvom Testovanie 9, ktorej úlohou je zjednodušiť prípravu na tento druh testovania.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.