Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Stredoškoláci na veľtrhu súťažia o najlepšiu študentskú firmu

Kategória: Spravodajstvo

Svoje podnikateľské plány, výrobky a služby prezentuje dnes v Košiciach na súťaži "JA Veľtrh podnikateľských talentov" viac ako 250 stredoškolákov z celého Slovenska.

Košice 5. apríla (TASR) – Svoje podnikateľské plány, výrobky a služby prezentuje dnes v Košiciach na súťaži "JA Veľtrh podnikateľských talentov" viac ako 250 stredoškolákov z celého Slovenska. Ide o vyvrcholenie ich celoročného úsilia v rámci podnikateľského vzdelávania v programoch JA Aplikovaná ekonómia a JA Podnikanie v cestovnom ruchu.
      Celkovo 48 študentských tímov súťaží v niekoľkých kategóriách. Hodnotí ich odborná porota zložená z odborníkov z partnerských organizácií.
      Ako pre TASR priblížila predsedníčka správnej rady JA Slovensko Danica Balážová, vzdelávacie programy sú založené na získavaní praktických skúseností tak, aby rozvíjali pracovné, sociálne a komunikačné zručnosti študentov. Pod vedením učiteľa a konzultanta si zakladajú študentské JA Firmy. Preniknú tak do problematiky riadenia a fungovania firmy od jej založenia až po likvidáciu. Učia sa komunikovať, spolupracovať, tvorivo myslieť a riešiť problémy. Študenti pracujú s reálnymi peniazmi a ponúkajú reálne výrobky a služby.
      "Nanečisto si tak skúsia svet podnikania. Toto všetko ich veľmi dobre pripraví na ten reálny život, kde sa budú s takýmito situáciami stretávať, či už budú sami podnikať, alebo pôsobiť v iných firmách," uviedla Balážová. 
      Veľtrh sa koná do 17.00 h v obchodnom centre Atrium Optima Košice. Záštitu nad podujatím má prezident SR Andrej Kiska. Najlepšia JA Firma postúpi na medzinárodnú súťaž Company of the Year Competition, ktorá sa tento rok uskutoční 11.- 13. júla v Bruseli.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.