Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

SP od 1. júna žiadosť o dôchodok spisuje osobne so žiadateľom na pobočke

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa (SP) ruší od pondelka všetky osobitné postupy spisovania žiadosti o dôchodok, ktoré platili v súvislosti s preventívnymi opatreniami prijatými v čase pandémie nového korovavírusu.

Bratislava 1. júna (TASR) -  To znamená, že žiadosť o dôchodok spisuje SP za osobnej prítomnosti žiadateľa v príslušnej pobočke.
      Dohodnúť si konkrétny termín spísania žiadosti o dôchodok môže žiadateľ cez Rezervačný systém SP, ktorý je opäť plne funkčný. "Zostáva aj možnosť dohodnúť si termín telefonicky alebo osobne. Následne zamestnanci SP v dohodnutom termíne žiadosť o dôchodok so žiadateľom spíšu," informoval hovorca SP Peter Višváder.
      Pri spisovaní žiadosti je potrebné z dôvodu ochrany zdravia občanov, ako aj zamestnancov poisťovne, dodržiavať prísne hygienické opatrenia. "Tých žiadateľov o dôchodok, ktorí už poslali 'Žiadosť o spísanie žiadosti o dôchodok' pred 1. júnom tohto roka, budú kontaktovať zamestnanci pobočky a dohodnú s nimi termín spísania žiadosti o dôchodok," doplnil Višváder.
      Pre bezproblémové spísanie žiadosti o dôchodok je potrebné, aby si občan so sebou priniesol všetky potrebné doklady a potvrdenia o svojom zamestnaní, ktoré má k dispozícii.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.