Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

SOPK opäť ocení podnikateľov za etiku v podnikaní

Kategória: Spravodajstvo

Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) vyhlásila už 13. ročník súťaže Veľká cena SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) vyhlásila už 13. ročník súťaže Veľká cena SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní. Prihlášku do súťaže možno podať do konca februára 2015, víťaza vyhlásia v apríli budúceho roku na výročnom zhromaždení delegátov SOPK. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SOPK Bibiána Gunišová.
      Po roku tak podľa nej komora opäť ponúka možnosť ukázať širokej podnikateľskej aj laickej verejnosti, že podnikať na Slovensku sa dá slušne a korektne, že etika je samozrejmou súčasťou podnikania.
      "Už 13 rokov ukazujeme, že pre našich členov je etika samozrejmou súčasťou ich podnikateľského života. Veľká cena SOPK je ocenením ich korektného správania sa, je ocenením tých, ktorí sú spoľahlivými obchodnými partnermi, majú dôveru svojich zákazníkov, zamestnancov, ale aj širokej verejnosti," uviedol predseda SOPK Peter Mihók.
      Od minulého ročníka má súťaž aj samostatné logo. Víťazná firma spolu s Veľkou cenou SOPK dostane právo toto logo rok používať vo všetkej svojej komunikácii, aby aj takýmto spôsobom propagovala svoje dobré meno v podnikateľskej a širokej občianskej verejnosti doma i vo svete. "Aj po toľkých rokoch je to totiž stále jediná súťaž na Slovensku, ktorá oceňuje etiku v podnikateľskej činnosti," zdôraznil Mihók.
      Slovenská obchodná a priemyselná komora je verejnoprávna inštitúcia. Pôsobí na celom území Slovenska a je zameraná na ochranu a podporu podnikania a na koordináciu spoločných záujmov svojich členov v podnikateľskej činnosti v tuzemsku i zahraničí. Členmi komory sú právnické aj fyzické osoby, ktoré vykonávajú podnikateľskú činnosť v hospodárskych odvetviach alebo ktoré majú svojím zameraním vzťah k podnikateľskej činnosti. Od roku 1996 je členstvo v komore dobrovoľné.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.