Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Sociálna poisťovňa zohľadní nedostupnosť svojich e-služieb

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa zaznamenala 30. apríla 2019 technické problémy pri prihlasovaní sa do jej elektronických služieb.

Bratislava 30. apríla (TASR) -  Nedostupnosť e-služieb spôsobuje najmä zamestnávateľom problémy pri plnení ich termínovaných zákonných povinností, ako je posielanie mesačných výkazov alebo registračných listov čiže prihlasovanie a odhlasovanie nových zamestnancov, prípadne zmena do a z registra Sociálnej poisťovne a pod. Úhrada dlhu je aj napriek uvedenej poruche možná. 
      "Oznamujeme, že poisťovňa nedostupnosť svojich e-služieb pri posudzovaní plnenia uvedených povinností zamestnávateľov a fyzických osôb zohľadní, a to tak, že ich uzná za splnené aj vtedy, ak tak urobili neskôr, najneskôr dňa 3. mája 2019," informoval hovorca poisťovne Peter Višváder.
      V prípade, že uvedená technická nedostupnosť zapríčinila nesplnenie si povinností poistencov Sociálnej poisťovne voči iným inštitúciám, poisťovňa im v rámci svojich pobočiek vydá potvrdenie o nefunkčnosti jej e-služieb. Zároveň bude poisťovňa informovať o tejto situácii aj dotknuté inštitúcie.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.