Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Sociálna poisťovňa zasiela potvrdenia o nedoplatku elektronicky

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa už viac ako dva mesiace vydáva orgánom verejnej moci na ich žiadosť potvrdenia o nedoplatkoch poistného na sociálne poistenie elektronicky.

Bratislava 5. februára (TASR) - Zapojila sa tak do ďalšieho kola v boji proti byrokracii a informácie poskytuje prostredníctvom systému OverSi, ktorý zriadil Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu. Ešte v decembri 2019 poisťovňa takto vybavila 2379 požiadaviek a v januári 2020 odpovedala na 2287 požiadaviek.
      "Táto služba je ďalším krokom na odbúranie byrokracie, pretože štátnym a verejným orgánom a inštitúciám umožňuje jednoduchú, rýchlu a bezpapierovú výmenu informácií, ako to vyplýva z novely zákona proti byrokracii, ktorý nadobudol účinnosť 1. decembra 2019. Z tejto služby profituje najmä občan, ktorý je ušetrený povinnosti navštevovať viaceré úrady pre získanie a doručenie potrebného potvrdenia," zdôraznil hovorca poisťovne Peter Višváder.
      V súčasnosti už takéto potvrdenie o nedoplatku, resp. že má poistné riadne uhradené, zašle Sociálna poisťovňa elektronicky cez systém OverSi.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.