Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Sociálna poisťovňa radila zamestnávateľom

Kategória: Spravodajstvo

S cieľom znižovať chybovosť zamestnávateľov pri elektronickej komunikácii so Sociálnou poisťovňou (SP), najmä v registračných listoch zamestnávateľov, fyzických osôb, v mesačných výkazoch a výkazoch poistného, pripravila poisťovňa vo svojich pobočkách už štvrtú sériu odborných školení.

Bratislava 22. júla (TASR) - S cieľom znižovať chybovosť zamestnávateľov pri elektronickej komunikácii so Sociálnou poisťovňou (SP), najmä v registračných listoch zamestnávateľov, fyzických osôb, v mesačných výkazoch a výkazoch poistného, pripravila poisťovňa vo svojich pobočkách už štvrtú sériu odborných školení. 
      Témou boli časté a opakujúce sa chyby zamestnávateľov, z ktorých vyplýva nesprávna výška odvádzaného poistného a následné penalizovanie zamestnávateľa. Pre radu si na semináre prišlo 3213 zástupcov zamestnávateľov. Najväčšiu účasť, až 280 účastníkov, zaznamenala pobočka SP v Nitre. V Bratislave sa počas niekoľkých termínov vystriedalo 264 účastníkov a v Humennom 170.
      Séria podujatí potvrdila, že zamestnávatelia majú o tento spôsob vzdelávania záujem a pomáha im predchádzať problémom pri registrácii zamestnancov. Okrem toho majú i možnosť poradenstva v pobočkách SP a informácie sa dozvedia aj na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti Chyby zamestnávateľov pri platení poistného. Podobne majú k dispozícii podrobný manuál postupu pri zamestnávaní dohodárov v časti Sociálne poistenie zamestnancov a zamestnávateľov pri dohodách o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.
      TASR informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.