Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Sociálna poisťovňa pripravuje školenia pre zamestnávateľov

Kategória: Spravodajstvo

Po kontrole zamestnávateľov v januári 2015 museli pracovníci pobočiek Sociálnej poisťovne (SP) opraviť 11.521 chýb v mesačných výkazoch poistencov a 2079 chybných registračných listov zamestnávateľov a registračných listov fyzických osôb.

Bratislava 11. februára (TASR) - Po kontrole zamestnávateľov v januári 2015 museli pracovníci pobočiek Sociálnej poisťovne (SP) opraviť 11.521 chýb v mesačných výkazoch poistencov a 2079 chybných registračných listov zamestnávateľov a registračných listov fyzických osôb. 
      Napriek snahe Sociálnej poisťovne, ktorá minulý rok zorganizovala dve celoslovenské kolá bezplatných školení pre zamestnávateľov, aby sa tieto nedostatky odstránili, zatiaľ nedošlo k náprave. Vlani sa chybovosť pohybovala v priemere mesačne na úrovni 12.054 mesačných výkazov poistencov a 2223 registračných listov zamestnávateľov a fyzických osôb. 
      V snahe odstrániť takúto vysokú chybovosť, zlepšiť výber poistného a predchádzať problémom zamestnávateľov, ktoré im vyplývajú z takýchto omylov, pripravuje Sociálna poisťovňa na jar tohto roka ďalšie kolo školení. Vyzýva preto kompetentných pracovníkov firiem a zamestnávateľov, aby sa na nich zúčastnili a s pracovníkmi Sociálnej poisťovne konzultovali problémy, ktoré majú s vypĺňaním uvedených formulárov potrebných pre odvádzanie poistného.
      TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.