Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Sociálna poisťovňa na svojej webstránke pripravila nové rubriky

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa v záujme širšej informovanosti verejnosti pripravila na svojej webovej stránke www.socpoist.sk nové tematické rubriky k aktuálnym témam, a to Aktualizujte si kontakty v SP, 2. pilier sa otvorí a Klamať na odvodoch sa neoplatí.

Bratislava 23. februára (TASR) - Sociálna poisťovňa v záujme širšej informovanosti verejnosti pripravila na svojej webovej stránke www.socpoist.sk nové tematické rubriky k aktuálnym témam, a to Aktualizujte si kontakty v SP, 2. pilier sa otvorí a Klamať na odvodoch sa neoplatí.
      Všetci živnostníci a ostatné SZČO by si mali v tomto čase všimnúť výzvu Sociálnej poisťovne, aby si aktualizovali svoje kontaktné údaje. Je to v ich vlastnom záujme. Umožnia tým poisťovni informovať ich o svojich prípadných aktuálnych nedoplatkoch na poistnom. 
      Sociálna poisťovňa zaviedla túto ústretovú službu v minulom roku a od februára 2015 ju rozšírila pre SZČO na celom Slovensku. Živnostníkom zasiela informácie o dlžnom poistnom formou sms na mobilné telefóny alebo e-mailom. Informáciu však dostanú len tí, na ktorých má poisťovňa aktuálne kontakty. Títo živnostníci tak môžu predísť narastaniu penále (0,05 % z dlžnej sumy za každý deň omeškania) alebo ďalším zákonným krokom pri vymáhaní dlhu (napr. exekúcii). Ako novinku Sociálna poisťovňa zároveň zriadila aj novú mailovú adresu na nahlasovanie kontaktných údajov mojekontakty@socpoist.sk.
      Ďalšia rubrika poslúži všetkým sporiteľom, ktorí sa v čase otvorenia 2. piliera od 15. marca do 15. júna 2015 budú rozhodovať o vstupe do alebo výstupe z 2. piliera. Získajú tu základné informácie o tom, ako postupovať. 
      Tretia rubrika je určená všetkým odvádzateľom poistného. Na konkrétnych príkladoch môžu uvidieť, že riadne platby poistného a nie umelo znižované majú priamy dosah na výšku ich nemocenských a ďalších dávok a tiež na ich budúci dôchodok.
      TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.