Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Slovenskí výrobcovia obalov a vodohospodári hľadajú príležitosti na Kube

Kategória: Spravodajstvo

Slovenské firmy pôsobiace v oblasti vodného a obalového hospodárstva sa zaujímajú o možnosti zapojenia sa do projektov v Strednej Ázii a na Kube.

Bratislava 1. augusta (TASR) – Slovenské firmy pôsobiace v oblasti vodného a obalového hospodárstva sa zaujímajú o možnosti zapojenia sa do projektov v Strednej Ázii a na Kube. Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) im sprostredkovala stretnutie so zástupcami Medzinárodnej priemyselnej organizácie OSN (UNIDO). Informuje o tom na svojej internetovej stránke.
      Zástupcovia UNIDO predstavili podnikateľom organizáciu, jej aktuálne a plánované projekty vo vybraných krajinách a sektoroch. Veľvyslankyňa Kubánskej republiky Loipa Sánchez Lorenzo tlmočila silný záujem kubánskej strany o riešenia v oblasti obalových materiálov aj vodného hospodárstva. Počet turistov na Kube totiž každým rokom niekoľkonásobne rastie a v roku 2017 očakáva krajina 10 miliónov návštevníkov.
      „Aj tieto fakty kladú vysoké nároky na spracovanie, balenie a dodávky potravín, na zabezpečenie pitnej aj úžitkovej vody. Riešením tejto situácie na Kube je získavanie know-how a investícií zo zahraničia. Kuba preto aj na základe vynikajúcich bilaterálnych vzťahov pozýva slovenské firmy na predstavenie riešení v týchto oblastiach. Umožniť to má aj nová proinvestičná legislatíva,“ vysvetľuje SARIO.
      Slovenské spoločnosti sa dozvedeli, akým spôsobom je možné využívať podporu zo strany UNIDO. Môžu sa zapojiť do jej verejných obstarávaní alebo do prebiehajúcich či plánovaných projektov nielen v Strednej Ázii a na Kube. Rovnako môžu pod záštitou a v spolupráci s organizáciou realizovať svoj vlastný projekt. Tá im poskytne technickú a organizačnú podporu, zaškolenie expertov, vypracovanie analýz a poradenstvo.
      „Viaceré spoločnosti prejavili záujem, ako o zapojenie sa do obstarávania UNIDO, tak aj o realizáciu projektov predovšetkým na Kube,“ priblížila štátna agentúra. Plánuje preto zorganizovať podnikateľskú misiu na Kubu, predbežne v septembri tohto roka.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.