Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Slováci nie sú odkázaní na zahraničné kryptozmenárne

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Nákup, predaj a prevod medzi kryptomenami patria medzi najčastejšie potreby majiteľov virtuálnych mincí. 

Bratislava 19. novembra (TASR-OTS) - Fintech platforma WEXO od slovenskej spoločnosti Crypton Digital, SE preto zaradila do svojej kryptozmenárne nové páry tých najpopulárnejších kryptomien.

      Majiteľ účtu WEXO (https://wexopay.com/)  môže pohodlne meniť medzi týmito kryptomenami: bitcoin, ethereum, litecoin, trueUSD a tether.
      ,,Kryptomenové páry pridávame postupne, vždy na základe hlasovania užívateľov a interného skúmania. Nechceme našim klientom podsúvať kryptomeny, o ktorých sami nie sme presvedčení. Preto sme zvolili citlivejšiu, ale z pohľadu investície našich klientov, istejšiu cestu,” vysvetlil systém pridávania nových kryptomien spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Crypton Digital, SE Milan Božik.
      Cieľom platformy WEXO je umožniť každému bezpečné a komfortné používanie kryptomien nielen ako formu investície, ale aj ako platidlo v každodennom živote. Do konca roka plánuje slovenský tím vývojárov spustiť aj aplikáciu, ktorá posunie využiteľnosť kryptomien opäť o krok vpred. Portfóliom poskytovaných služieb sa tak WEXO vyrovnáva obdobným platformám svetových spoločností.
      Produktovo služby projektu aktuálne zastrešuje česká partnerská spoločnosť UPDN ONE, s.r.o. s bohatými skúsenosťami na finančnom trhu.
      Crypton Digital, SE (https://crypton.digital/)  financuje projekt z vlastných zdrojov, ponúka však aj možnosť stať sa podielnikom projektu WEXO a profitovať tak zo zisku inovatívnej spoločnosti. Do konca roka spoločnosť uzatvára skupinu podielnikov WEXO na počte 7000.

© TASR. Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.