Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Saldokonto si v SP zatiaľ zriadilo 1,1 tisíc SZČO

Kategória: Spravodajstvo

Prostredníctvom Saldokonta si samostatne zárobkovo činné osoby môžu z domova cez internetovú stránku Sociálnej poisťovne sledovať platby poistného a zistiť, či ich majú v poriadku, resp. či majú preplatok alebo nedoplatok.

BRATISLAVA 18. apríla (SITA) - Novú elektronickú službu Sociálnej poisťovne Saldokonto si od začiatku marca do polovice apríla aktivovalo 1 103 živnostníkov a ostatných samostatne zárobkovo činných osôb. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Prostredníctvom Saldokonta si podľa neho samostatne zárobkovo činné osoby môžu z domova cez internetovú stránku Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk sledovať svoje platby poistného a zistiť, či ich majú v poriadku, resp. či majú preplatok alebo nedoplatok.

Prístup k službe Saldokonto môžu samostatne zárobkové osoby získať na počkanie a bezplatne v ľubovoľnej pobočke Sociálnej poisťovne. Tá im po podpise dohody o tejto elektronickej službe vydá tzv. Grid kartu, cez ktorú získajú prístup k údajom na svojom účte. "Sociálna poisťovňa sa aj touto formou snaží prispieť k lepšej informovanosti živnostníkov o ich záväzkoch a k znižovaniu pohľadávok v oblasti sociálneho poistenia," uviedol Višváder.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.