Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Rozhodne o predĺžení termínu na aktiváciu elektronických schránok

Kategória: Spravodajstvo

Podnikatelia by mohli dostať viac času na aktiváciu svojich elektronických schránok.

Bratislava 30. novembra (TASR) – Podnikatelia by mohli dostať viac času na aktiváciu svojich elektronických schránok. Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) chce na dnešnom rokovaní vlády požiadať svojich kolegov, aby rozhodli, či termín predĺžia a dokedy.
      Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) požaduje, aby boli elektronické schránky podnikateľov povinne aktívne až od 1. júla a nie od začiatku budúceho roka. Pellegrini po utorkovom (29.11.) rokovaní s predsedom SOPK Petrom Mihókom uviedol, že predĺženie termínu podporí, aby sa predišlo katastrofálnym následkom pre firmy, ktoré môže spôsobiť neaktivovaná elektronická schránka.
      Ministri by dnes mali odsúhlasiť aj zapojenie Slovenska do cvičenia NATO CMX 2017, ktorého cieľom je precvičenie procesu krízového riadenia NATO a členských krajín. V rámci akcie sa napríklad precvičia aliančné konzultácie a kolektívny rozhodovací proces podľa článkov 4 a 5 Washingtonskej zmluvy, ktoré hovoria o kolektívnej ochrane členských krajín aliancie.
      Vláda by mala schváliť aj informáciu ministra obrany Petra Gajdoša (nominant SNS) o realizácii opatrení v Ozbrojených silách na boj proti terorizmu, ktoré sú plánované na roky 2017 a 2018. Armáda by mohla byť použitá pri boji proti terorizmu buď priamo, alebo by mohli byť využité jej podporné spôsobilosti v prospech ministerstva vnútra a ďalších ústredných orgánov štátnej správy, a to aj mimo územia Slovenska.
      Členovia kabinetu budú mať na stole aj návrh rozpočtu Ústavu pamäti národa na rok 2017 či návrhy na určenie funkčného platu predsedov Protimonopolného a Štatistického úradu. Rozhodnúť by mali aj o celkových početných stavoch Vojenského spravodajstva.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.