Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Rokovania o budúcich vzťahoch EÚ a Británie sa začnú,až sa vyrieši brexit

Kategória: Spravodajstvo

Šéf Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes zdôraznil, že rokovania o budúcich obchodných vzťahoch medzi Európskou úniou (EÚ) a Britániou sa môžu začať, až keď sa vyriešia podmienky odchodu Londýna.

Brusel 29. augusta (TASR) -  Británia a EK tento týždeň štartujú tretie kolo rokovaní o brexite. Podľa predstaviteľov EÚ sa musia sústrediť na práva občanov EÚ a Británie žijúcich v zahraničí, finančné vyrovnanie a hranicu medzi Írskom a Severným Írskom.
      "Rad by som sa vyjadril jasne, že som s požadovanou pozornosťou čítal všetky dokumenty, ktoré pripravila britská vláda a žiaden z nich nie je dostačujúci, takže mám obrovské množstvo záležitostí, ktoré musíme vyriešiť," uviedol Juncker v prejave pred veľvyslancami EÚ.
      "Musíme úplne jasne povedať, že nezačneme rokovania o nových ekonomických a obchodných vzťahoch medzi Britániou a EÚ skôr, než sa vyriešia všetky tieto otázky týkajúce sa rozchodu EÚ a Británie. Nemôžeme tieto záležitosti miešať dohromady," povedal Juncker. Najprv musíme vyriešiť minulosť, než sa začneme tešiť na budúcnosť," dodal.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.