Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Registrovať bločky do bločkovej lotérie bude možné aj v CBA

Kategória: Spravodajstvo

Spoločnosť CBA Slovakia spustila vo vybraných predajniach v Lučenci pilotnú priamu registráciu bločkov do Národnej bločkovej lotérie. Pri plnej prevádzke by priama registrácia mala byť možná v 285 prevádzkach na celom Slovensku.

BRATISLAVA 25. novembra (SITA) - Registrácia bločkov do Národnej bločkovej lotérie bude možná aj priamo v predajniach reťazca CBA Slovakia. Na základe zmluvy s národnou lotériovou spoločnosťou Tipos spustil reťazec podľa zverejnených informácií pilotnú registráciu bločkov vo vybraných predajniach v Lučenci. "Predpokladáme, že v krátkom čase bude možné registrovať pokladničné bločky do národnej bločkovej lotérie už v takmer všetkých našich predajniach s príslušným riešením, zatiaľ ho chystáme v 285 predajných jednotkách po celom Slovensku," uviedol viceprezident CBA Slovakia Vladimír Kocúrek. Podľa jeho slov je CBA Slovakia prvý predajca rýchloobrátkového potravinového tovaru, ktorý sa do Národnej bločkovej lotérie zapojil v takomto rozsahu.

Ako upozornil Vladimír Kocúrek, mnohí neseriózni predajcovia buď nevydávajú bločky, alebo vôbec nemajú registračnú pokladnicu. Vznikajú tak podľa neho mnohomiliónové daňové úniky, kvôli ktorým je naštrbená povesť serióznych obchodníkov. "Zákazníci by si mali vždy pýtať doklad o zaplatení, pokladničný blok z fiškálnej registračnej pokladnice alebo iné schválené tlačivo. Mali by si skontrolovať, či má všetky povinné náležitosti a či nejde len o fiktívny doklad. Len s platným dokladom má spotrebiteľ zákonný nárok na vrátenie tovaru a teda kúpnej ceny výrobku a reklamáciu," informovala spoločnosť CBA Slovakia. Zákazníci majú podľa spoločnosti možnosť podať podnet na nečestného podnikateľa orgánom dozoru a kontroly, vrátane následného vyvodenia dôsledkov a sankčných postihov. 

Pokladničné bločky je možné registrovať na ktoromkoľvek zbernom mieste spoločnosti Tipos, a to vyplnením tiketu. Registrácia je možná aj prostredníctvom internetovej stránky, kde je najskôr potrebné vytvoriť si užívateľský účet použitím svojej e-mailovej adresy. Zaregistrovať bloček môžu hráči Národnej bločkovej lotérie aj prostredníctvom mobilnej aplikácie pre smartfóny alebo zaslaním krátkej textovej správy. Prihlásenie pokladničného bločku do súťaže je možné aj nákupom tovaru u vybraných predajcov, ktorí automaticky zaregistrujú doklad do lotérie po nákupe, pokiaľ sú splnené všetky podmienky. Túto možnosť môžu zákazníci využiť v prevádzkach spoločností Ševt, Mediatec a Deltacom. 

Obchodná spoločnosť CBA Slovakia, a. s. Lučenec vznikla v roku 2003. V súčasnosti na Slovensku prevádzkuje dva veľkoobchodné sklady a 345 maloobchodných prevádzok. Spoločnosť zamestnáva približne 2 600 zamestnancov a je členom nákupnej aliancie CBA SK.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.