Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Profesia zverejnila v 1. polroku o 18 % viac ponúk ako vlani

Kategória: Spravodajstvo

Najviac stúpol záujem firiem obsadzovať cez portál Profesia.sk pozície do výroby, práva a legislatívy, textilného priemyslu a strojárstva.

BRATISLAVA 28. júla (SITA) - V prvom polroku tohto roka zverejnil portál Profesia.sk 76 574 pracovných ponúk. Podľa spoločnosti Profesia ide o najpozitívnejší prvý polrok za posledných päť rokov. "Oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka vidíme v počte zverejnených pracovných ponúk medziročný nárast 18 percent,“ uviedla Marcela Glevická zo spoločnosti Profesia. Najviac stúpol záujem firiem obsadzovať cez portál Profesia.sk pozície do výroby, práva a legislatívy, textilného priemyslu a strojárstva.
Rast ponúk zverejnených na Profesia.sk medziročne o 18 % za prvý polrok je ovplyvnený aj slabším prvým polrokom 2013. "Napriek tomu rast na trhu vidíme dlhodobejšie a medziročne máme každý mesiac viac ponúk už posledných 10 mesiacov,“ uvádza spoločnosť. Najsilnejší bol v prvom polroku máj, kedy firmy inzerovali spolu 13 584 ponúk. 
"Oproti minulému roku vidíme viac ponúk hľadajúcich ľudí do výrobných pozícií, často do strojárstva alebo automobilového priemyslu, ich rast oproti minulosti ťahajú nahor ponuky cez personálne agentúry,” povedala výkonná riaditeľka spoločnosti Profesia Ivana Molnárová. Medziročne spoločnosť eviduje rast najmä ponúk, kde firmy hľadali ľudí s nižšou kvalifikáciou, stúpol počet ponúk pre ľudí na pozície kvalifikovaných robotníkov a zamestnancov v službách, kam patria pozície ako čašník, barman, operátor strojov, murár, telefonický operátor, či skladník.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.