Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Prezident podpísal novely zákonov o dlhopisoch a colníctve

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo financií tvrdí, že novelou zákona o dlhopisoch sa má znížiť administratívna náročnosť vydávania nových emisií dlhopisov.

BRATISLAVA 18. júla (SITA) - Prezident SR Andrej Kiska v piatok podpísal novelu zákona o dlhopisoch. Jej cieľom je znížiť administratívnu náročnosť vydávania nových emisií dlhopisov zrušením niektorých nadbytočných informačných povinností a určuje flexibilnejšiu úpravu emisných podmienok.

Ministerstvo financií ako predkladateľ návrhu tvrdí, že v záujme posilnenia práv majiteľov dlhopisov sa prostredníctvom novely do zákona zavádzajú zaužívané spôsoby spoločného presadzovania práv majiteľov dlhopisov prostredníctvom inštitútu schôdze majiteľov a spoločného zástupcu majiteľov dlhopisov. Tieto zmeny majú podľa rezortu pomôcť podporiť nové malé podniky v perspektívnych odvetviach, teda tzv. start-upy. Zákon nadobudne účinnosť 1. septembra tohto roku. 

Prezident podpísal aj novelu zákona o orgánoch štátnej správy v colníctve, ktorou sa ustanovujú nové kompetencie finančnej správy v oblasti ochrany určených objektov colníkov. "Ustanovujú sa nové oprávnenia colníka pri zabezpečovaní ochrany takýchto strážených objektov a upravujú sa viaceré s tým súvisiace oprávnenia colníka," konštatuje sa v novele, ktorá nadobúda účinnosť už 1. augusta tohto roka.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.