Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Predstavitelia Fedu signalizujú zvýšenie úrokových sadzieb už v marci

Kategória: Spravodajstvo

Čoraz viac predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed) signalizuje, že k ďalšiemu zvýšeniu úrokových sadzieb môže prísť už v marci.

Frankfurt nad Mohanom/Harvard 2. marca (TASR) - Čoraz viac predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed) signalizuje, že k ďalšiemu zvýšeniu úrokových sadzieb môže prísť už v marci.
      V noci nadnes aj členka rady guvernérov Fedu Lael Brainardová signalizovala, že menový výbor (FOMC) centrálnej banky by mohol opäť sprísniť menovú politiku už na tohtomesačnom zasadnutí. Pri očakávanom zrýchlení ekonomiky a inflácie je pravdepodobná "rýchla" reakcia na aktuálne uvoľnenú menovú politiku, uviedla Brainardová v prejave na Harvardovej univerzite.
      Tesne pred ňou podporil skoré zvýšenie úrokových sadzieb v USA aj ďalší predstaviteľ Fedu Robert Kaplan. "Mali by sme začať proces postupného zvyšovania úrokov," uviedol v stredu (1. 3.) večer šéf dallaského Fedu. Už v noci na stredu sa podobne vyjadrili viacerí americkí centrálni bankári.
      Menový výbor Fedu bude najbližšie rozhodovať o nastavení menovej politiky v stredu 15. marca. Trh po aktuálnych vyjadreniach považuje zvýšenie úrokových sadzieb v marci za pravdepodobné, čo tiež podporilo kurz dolára.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.