Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Používanie virtuálnych registračných pokladníc sa pre taxikárov takmer nezmení

Kategória: Spravodajstvo

Prechod na nový systém finančnej správy eKasa sa veľkej časti taxikárov takmer nedotkne.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Väčšina z nich totiž používa aplikáciu finančnej správy Virtuálna registračná pokladnica (VRP), na ktorú nie je treba žiadať nový kód pokladnice, ani žiadať o novú VRP. Jedinou zmenou je zadanie evidenčného čísla vozidla v nastavení polohy VRP, informovala vo štvrtok Finančná správa SR.
      "V mobilnej aplikácii VRP v hlavnom menu je treba kliknúť na umiestnenie pokladnice. Taxikár si následne vyberie z možností typov umiestnenia typ INÉ a vyplní textový popis polohy, v ktorom uvedie evidenčné číslo vozidla," uviedla hovorkyňa Finančného riaditeľstva Ivana Skokanová. Nastavenie budú musieť taxikári aktualizovať aj v prípade, že zmenia vozidlo, alebo bude VRP používať iný taxikár. Rovnaký postup platí aj v prípade, ak taxikár nebude využívať virtuálnu pokladnicu, ale elektronickú registračnú pokladnicu napojenú online na portál finančnej správy.
      Pokiaľ taxikár používa elektronickú registračnú pokladnicu alebo virtuálnu registračnú pokladnicu a vozidlo je vybavené zabudovaným funkčným taxametrom, ktorý vyhotoví a vydáva potvrdenku o zaplatenom cestovnom, nemusí tlačiť pokladničný doklad z pokladnice, ale iba v nej zaevidovať celkovú sumu platenej ceny.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.