Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Poisťovňa skontrolovala 16.100 SZČO

Kategória: Spravodajstvo

K 30. septembru 2014 skontrolovala Sociálna poisťovňa v súvislosti s plnením prihlasovacích povinností 16.100 živnostníkov (SZČO).

 Bratislava 20. októbra (TASR) - K 30. septembru 2014 skontrolovala Sociálna poisťovňa v súvislosti s plnením prihlasovacích povinností 16.100 živnostníkov (SZČO). 
      Pri kontrolách pracovníci poisťovne zistili, že z tohto počtu vzniklo živnostníkom v 6408 prípadoch povinné poistenie SZČO. V ďalších 133 prípadoch povinné poistenie pokračuje a v 9559 prípadoch povinné poistenie nevzniklo (daná osoba už nemá postavenie SZČO, alebo sa na ňu v sociálnom zabezpečení nevzťahuje legislatíva SR, resp. príjem uvedený v daňových priznaniach nie je príjmom z podnikania). 
      Pobočkám Sociálnej poisťovne zostáva na skontrolovanie ešte 2199 osôb. Odvodová povinnosť skontrolovaných SZČO bola vyčíslená na viac ako 9,889 milióna eur.
      TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.