Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Podniky už čerpajú zvýhodnené úvery v rámci programu Jeremie

Kategória: Spravodajstvo

Úvery pred podniky poskytujú Slovenská záručná a rozvojová banka, Tatra banka a UniCredit Bank Slovakia.

BRATISLAVA 22. novembra (SITA) - Slovenské malé a stredné podniky už čerpajú prvé zvýhodnené úvery v rámci programu Jeremie (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). Informoval o tom hovorca ministerstva hospodárstva (MH) Stanislav Jurikovič. Úvery pre podniky poskytujú Slovenská záručná a rozvojová banka, Tatra banka a UniCredit Bank Slovakia v rámci záručného finančného nástroja Portfóliová záruka prvej straty (FLPG). Spomínané banky takto môžu vynaložiť prostriedky v celkovom objeme 170 mil. eur.

Záručný nástroj je zameraný na rozšírenie úverovej kapacity bánk voči podnikom tým, že poskytuje čiastočné krytie zárukou na portfólio nových úverov pre podniky. Nástroj FLPG je financovaný zo štrukturálnych zdrojov EÚ z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, z ktorého bolo vyčlenených celkovo 49,7 mil. eur. "Podnikatelia môžu získať pomoc prostredníctvom zvýhodnených investičných úverov a úverov na prevádzkový kapitál, a to počas obdobia nasledujúcich dvoch rokov. Podpora malých a stredných podnikov prostredníctvom nástroja FLPG na Slovensku je smerovaná do všetkých regiónov mimo územia Bratislavského kraja," konštatoval minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.