Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Podnikateľským nápadom roka 2014 sa stal projekt Pygmalios Analytics (2)

Kategória: Spravodajstvo

Združenie mladých podnikateľov Slovenska (ZMPS) vyhlásilo vo štvrtok (13.11.) v bratislavskej Starej tržnici víťazov 3. ročníka súťaže Podnikateľský nápad roka určenej pre mladých podnikateľov. Do súťaže sa zapojilo 425 podnikateľských projektov a nápadov.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Združenie mladých podnikateľov Slovenska (ZMPS) vyhlásilo vo štvrtok (13.11.) v bratislavskej Starej tržnici víťazov 3. ročníka súťaže Podnikateľský nápad roka určenej pre mladých podnikateľov. Do súťaže sa zapojilo 425 podnikateľských projektov a nápadov.

      Hlavnú cenu získal projekt Pygmalios Analytics šestice talentovaných softvérových developérov, ktorí presvedčili porotu vlastnou technológiou na sledovanie a analýzu objektov, tovaru, zákazníkov, či ľudí v priemysle a v obchode.
      Unikátny projekt z oblasti energetiky, Heat for Energy, ktorý umožňuje premieňať zvyškovú tepelnú energiu na elektrinu, získal ocenenie Regionálny nápad roka z východného Slovenska a UHF RFID mURM rádiový modul monitorovania subjektov bol porotou ocenený ako Regionálny nápad roka zo západného Slovenska. Stredné Slovensko zostalo bez ceny.
      Cenu verejnosti získala multifunkčná ženská kabelka Ladybag, ktorá dokáže svoju majiteľku zahriať v chladnom počasí, či dobiť jej telefón.
      Podnikateľský nápad roka vyhlasuje každoročne ZMPS. Cieľom súťaže je oceniť inovatívne podnikateľské nápady mladých ľudí, prispieť k ich premene na úspešné podnikanie a zároveň popularizovať podnikanie medzi mladými ľuďmi. Podnikateľský nápad roka 2014 sa konal pod záštitou Ministerstva financií (MF) SR. Podporili ho spoločnosti z oblasti reklamy, telekomunikačného, poradenského a finančného sektora, ako aj Slovak Business Agency.
      "Podpora takýchto aktivít patrí k prioritám MF SR a našim spoločným zámerom je vytvoriť na Slovensku vhodné prostredie pre startupy. Je to cesta, ktorou sa Slovensko môže výrazne zviditeľniť aj v zahraničí, ktorou krajina zvyšuje svoju konkurencieschopnosť a ktorou sa dostane k masívnejšiemu využívaniu inovácií v ekonomike," zhodnotil štátny tajomník rezortu financií Radko Kuruc.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 

 

 

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.