Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Podnikateľské fórum v Nitre umožní firmám nájsť nové obchodné kontakty

Kategória: Spravodajstvo

Možnosť nájsť nové obchodné kontakty v zahraničí ponúka slovenským podnikateľom dnešné Podnikateľské fórum, ktoré sa koná v Parku kultúry a oddychu v Nitre.

Nitra 20. mája (TASR) - Možnosť nájsť nové obchodné kontakty v zahraničí ponúka slovenským podnikateľom dnešné Podnikateľské fórum, ktoré sa koná v Parku kultúry a oddychu v Nitre. Podujatie zorganizovalo mesto Nitra pri príležitosti siedmeho stretnutia honorárnych konzulov Slovenskej republiky.
      Hostia, ktorí dnes prišli do Nitry, pochádzajú zo 16 štátov Európy, Ázie, Ameriky i Afriky. Ako informovala Jarmila Juhásová z Mestského úradu v Nitre, sú medzi nimi zástupcovia Francúzska, Talianska, Ukrajiny, Ruska, Srbska, ale aj USA, Brazílie, Vietnamu, Indonézie, Juhoafrickej republiky, Jamajky a ďalších krajín. 
      „Zo slovenskej strany sa na výmene obchodných kontaktov zúčastňuje približne 40 firiem a organizácií, medzi nimi aj zástupcovia Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) a Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO),“ uviedla Juhásová. 
      Okrem Podnikateľského fóra a prijatia honorárnych konzulov na nitrianskom mestskom úrade je súčasťou dnešného podujatia aj ochutnávka vín z Vinárskych závodov Topoľčianky a popoludňajšia prehliadka Nitrianskeho hradu.
      Slovenská republika hostí viac ako 100 honorárnych konzulov už od pondelka 18. mája. Ako informovalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, hlavnou témou trojdňového stretnutia je zhodnotenie stavu spolupráce a diskusia o možnostiach jej ďalšieho rozvoja vzhľadom na možnosti využitia potenciálu honorárnych konzulov SR pri presadzovaní úloh ekonomickej diplomacie v zahraničí. Dnešný posledný deň podujatia je venovaný prezentácii slovenských regiónov s dôrazom na cestovný ruch, podnikanie, investície, kultúru a životné prostredie. Honorárni konzuli okrem Nitry navštívili aj Trenčín a Modru.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.