Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Podnikateľom už pridelí kód registračnej pokladnice každý daňový úrad

Kategória: Spravodajstvo

Podnikatelia už môžu požiadať o pridelenie daňového kódu pokladnice (DKP) pre elektronickú registračnú pokladnicu (ERP) na ktoromkoľvek daňovom úrade (DÚ) na Slovensku, nielen na miestne príslušnom DÚ podľa sídla firmy.

Bratislava 13. januára (TASR)– Podnikatelia už môžu požiadať o pridelenie daňového kódu pokladnice (DKP) pre elektronickú registračnú pokladnicu (ERP) na ktoromkoľvek daňovom úrade (DÚ) na Slovensku, nielen na miestne príslušnom DÚ podľa sídla firmy. V takom prípade musia počítať s tým, že DKP nedostanú na počkanie.
      "V súčasnosti pridelí podnikateľovi daňový kód elektronickej registračnej pokladnice ktorýkoľvek daňový úrad, subjekt za týmto úkonom nemusí vycestovať. Správca dane má na pridelenie 30-dňovú zákonnú lehotu. Pracovníci daňových úradov sa však budú snažiť skrátiť túto lehotu a vybaviť DKP v čo najkratšom možnom čase," ubezpečila hovorkyňa finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.
      Doteraz mohli daňové subjekty žiadať o pridelenie DKP iba na miestne príslušnom daňovom úrade a za jeho vybavením museli často vycestovať do iného mesta, sídla miestne príslušného daňového úradu. Úkon tam vybavili v rámci klientskej zóny spravidla na počkanie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.