Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Podnikatelia sa ešte môžu prihlásiť do súťaže o Veľkú cenu SOPK

Kategória: Spravodajstvo

Už len do konca februára sa môžu podnikatelia prihlásiť do súťaže Veľká cena Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) za uplatňovanie etických princípov v podnikaní.

Bratislava 25. februára (TASR) – Už len do konca februára sa môžu podnikatelia prihlásiť do súťaže Veľká cena Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) za uplatňovanie etických princípov v podnikaní. Ide o 13. ročník súťaže jedinej na Slovensku, v rámci ktorej sa hodnotí etické správanie sa firiem, ich spoľahlivosť v obchodných vzťahoch, dôvera zamestnancov, zákazníkov i širokej verejnosti. Víťaza vyhlási SOPK v apríli 2015 na svojom výročnom Zhromaždení delegátov. Záštitu nad súťažou prevzal predseda vlády Robert Fico.
      "Podnikateľská etika ovplyvňuje efektívnosť podnikania. Prispieva aj k pozitívnemu vývoju slovenskej ekonomiky ako celku. Podnikateľov, ktorí ju uplatňujú, si treba vážiť. Aj preto sa odovzdávanie ceny stalo neoddeliteľnou súčasťou každoročného zhromaždenia delegátov komory, záštitu nad súťažou máva predseda vlády a cenu odovzdávajú najvyšší ústavní činitelia na čele s prezidentom republiky," povedal predseda SOPK Peter Mihók.
      Víťazné firmy majú právo po celý rok používať logo súťaže vo všetkej svojej komunikácii, a to až do vyhlásenia nových víťazov v ďalšom ročníku. Vlani si cenu prevzali Železiarne Podbrezová a Samsung Electronics Slovakia Galanta.
      Prezident spoločnosti Samsung Electronics Slovakia Kyung Jin Kim zdôraznil, že spoločnosť podniká vo vysoko konkurenčnom globálnom prostredí na etických princípoch, pričom víziou Samsungu je inšpirovať svet a vytvárať budúcnosť. Generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová Vladimír Soták povedal, že firma za svoju 174-ročnú históriu vždy podnikala v súlade s etickými zásadami tak voči odberateľom a dodávateľom, ako aj zamestnancom.
      Propagácia dobrého mena doma aj vo svete podľa Mihóka nie je samochvála. "Je to prirodzený a logický spôsob, ako dať okoliu vedieť, že ste iní, že podnikáte s rozumom, ale i s citom. S citom pre zodpovednosť, slušnosť a morálku," konštatoval.
      Prihlášky do súťaže treba poslať alebo doručiť priamo Úradu SOPK, prípadne prostredníctvom regionálnych komôr SOPK.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.