Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Počet poberateľov sociálnych dávok sa zvýšil

Kategória: Spravodajstvo

Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 361,3 tis. osôb, čo je 6,69 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku.

BRATISLAVA 28. apríla (SITA) - Počet poberateľov dávky v hmotnej núdzi v marci vzrástol. Na konci minulého mesiaca sociálne dávky dostávalo 185,2 tis. osôb, čo bol v porovnaní s koncom februára nárast o 4,4 tis. ľudí. Medziročne sa počet poberateľov týchto dávok v januári znížil o 666 osôb. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 361,3 tis. osôb, čo je 6,69 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol minulý mesiac už tradične v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. V okrese Revúca išlo takmer o 9,8 tis. ľudí, čo tvorí 24,14 % z počtu obyvateľov tohto okresu. Okres Rimavská Sobota vykázal ku koncu marca 18,6 tis. ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 21,93 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rožňava bolo 19,22 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 12,2 tis. sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je tradične v bratislavských okresoch. Na konci marca bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,57 % po 0,92 % obyvateľov.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.